BouwQ en Peutz delen kennis

Februari 2019

BouwQ en Peutz delen kennis

BouwQ vindt het belangrijk om kennis te delen. Daarom zijn we onlangs bij een vestiging van Peutz in Mook geweest. Peutz adviseert op het gebied van akoestiek, lawaaibeheersing, trillingstechniek, bouwfysica, duurzaam bouwen, wind- en milieutechnologie, veiligheid en arbeidsomstandigheden. Naast advisering op de diverse gebieden hebben ze ook eigen laboratoria waarin ze metingen kunnen uitvoeren.

Interessante inzichten en discussies
Het doel van de uitwisseling was een wederzijdse kennismaking tussen Peutz en BouwQ, waarbij de nadruk lag op de vakgebieden Brand, Akoestiek en Wind. De middag begon met een welkomstwoord en een wederzijdse presentatie over beide bedrijven. Daarna hebben de medewerkers van Peutz een drietal presentaties gegeven over brandveiligheid, akoestiek en wind.

Peutz kan veelal risicogestuurd adviseren vanwege de grote kennis die ze hebben vanuit de beproevingen die zij in laboratoria uitvoeren, waar BouwQ een onafhankelijk TIS-bedrijf is. Dit zorgde, in combinatie met de interactieve presentaties, voor interessante inzichten en vruchtbare discussies.

Tenslotte mochten we een kijkje nemen achter de schermen in de diverse laboratoria van Peutz. We kijken terug op een interessante ontmoeting en verwachten in de toekomst nog vaker met elkaar te kunnen sparren.