Werken bij BouwQ

22 september 2017

BouwQ zoekt Senior Medior en Junior Controleur/ Adviseur Constructieve Veiligheid

Ben jij een constructeur of een constructeur in wording? Kan jij jouw opgedane kennis en ervaring op het gebied van de expertise constructieve veiligheid vertalen in het beoordelen van constructief uitdagende projecten? Werk jij graag aan uitdagende en complexe bouwwerken in Nederland binnen een groeiende markt die mede als gevolg van de privatisering van het bouwtoezicht in opkomst is? Dan is een van onze vacatures mogelijk wat voor jou!

In de functies van Senior, Medior en Junior Controleur/ Adviseur heb je als doel om middels jouw werkzaamheden te komen tot een onderbouwde uitspraak van de technische kwaliteit van bouwwerken op het gebied van constructieve veiligheid. Aan de basis ligt jouw opgedane kennis en ervaring, die je toepast binnen onze bewezen en erkende methodieken, waaronder Technical Inspection Service (TIS). Als Je beschikt over empathisch vermogen en een kritische blik. Zodoende ben je in staat om integraal (ontwerp en uitvoering, discipline overstijgend) een bouwwerk constructief inhoudelijk te doorgronden en te beoordelen op constructieve risico’s. Je verhoogt de constructieve bouwkwaliteit, faalkosten worden teruggedrongen en je helpt andere partijen met het bereiken van een aantoonbaar kwaliteitsniveau, zodat je ook daadwerkelijk toegevoegde waarde levert in je projecten.

Bij BouwQ krijg je de mogelijkheid om aan de uitdagende bouwwerken in Nederland te werken. BouwQ ontfermt zich vandaag de dag over aansprekende projecten als het European Patent Office (EPO) te Rijswijk, de renovatie van de tuibrug over de Waal bij Ewijk en de kunstwerken op het tracé Schiphol Amsterdam Almere - A1/ A6. Dat BouwQ als onafhankelijk controleur gecontracteerd is voor deze werken is geen toeval. De integrale en risicogestuurde toetsmethodieken van BouwQ lenen zich het beste voor complexe bouwwerken, te weten bouwwerken met gevolgklassen CC3 (en CC2) uit de Eurocodes. De werkzaamheden van BouwQ sluiten aan bij het supervisieniveau ontwerp en berekening ‘controle door derden’ (en tevens het inspectieniveau ‘inspectie door derden’) dat geldt voor constructies ingedeeld in betrouwbaarheidsklasse 3 (RC3).

De privatisering van het bouwtoezicht staat op de stoep. BouwQ is als privaat controlebureau actief betrokken bij het inspelen op en het mede vormgeven van de privatisering. Mede hierdoor zitten ook de werkzaamheden van BouwQ in een groeiende markt. Enerzijds een reden voor BouwQ om de vacature te plaatsen, anderzijds een reden voor een werkzoekende om bij BouwQ te willen werken.

Ben je geïnteresseerd om bij BouwQ te werken. Neem gerust contact met ons op.

Bij BouwQ werk je aan uitdagende projecten als het European Patent Office en de renovatie van de Waalbrug bij Ewijk.