Werken bij BouwQ

Vacature: Ervaren Inspecteur Constructieve Veiligheid (32-40 uur)

Lees meer Overige vacatures

Ben je een ervaren inspecteur constructieve veiligheid en wil je meewerken aan zeer diverse, uitdagende en toonaangevende projecten in zowel de infrastructuur (spoor, weg, haven, energie etc.) als gebouwen (hoogbouw, kantoren, sportcomplexen, scholen, zorginstellingen etc.)? Wil je deel uitmaken van een multidisciplinair team in een dynamisch kennisbedrijf? Dan ben jij het talent dat wij zoeken!

Wat houdt de functie in?

Als inspecteur constructieve veiligheid bestaat je hoofdtaak uit het zelfstandig inspecteren van bouwwerken op constructieve veiligheid (funderingsconstructies, beton, staal en hout) als een onafhankelijke derde. Het betreft het inspecteren van het werk op de bouwplaats en in fabrieken op risicovolle punten vanuit het ontwerp en de uitvoeringsmethoden. Je bent maximaal enkele halve dagen per week aanwezig op kantoor, de overige dagen ben je aanwezig op de projectlocaties verspreid over heel Nederland.

Als inspecteur constructieve veiligheid maak je deel uit van een multidisciplinair projectteam van ontwerpcontroleurs en inspecteurs onder leiding van een projectleider.

Daarnaast wordt er verwacht dat je een actieve bijdrage levert aan het genereren van omzet voor nieuwe en vervolgopdrachten.

Samengevat bestaat de functie uit:

 • Het maken van technische risicoanalyses;
 • Het beoordelen van tekeningen en uitvoeringsplannen;
 • Het inplannen van inspecties in overleg met de uitvoerder;
 • Het inspecteren van de uitvoering;
 • Het opstellen van de inspectierapporten;
 • Het voorbereiden van de inspectie, het vastleggen van de inspectieresultaten en het opstellen van het inspectierapport met behulp van een digitale inspectietool;
 • Het inhoudelijk afstemmen van beoordelingen van medecontroleurs (intern en extern);
 • Het deelnemen aan de interne kennisoverdracht en het actueel houden van (constructieve) know-how;
 • Het leveren van een actieve bijdrage aan het genereren van omzet voor nieuwe en vervolgopdrachten.

Wie zoeken wij?

Je bent geïnteresseerd in het verbeteren van de technische kwaliteit van bouwwerken en het verhogen van de bouwveiligheid. Vanuit jouw technische expertise wil je bijdragen aan het terugdringen van bouwfouten. Door het uitvoeren van onafhankelijke inhoudelijke inspecties creëer je een meerwaarde voor de betrokken partijen en maximaliseer je de klanttevredenheid.

Verder beschik je over:

 • Een diploma HBO Bouwkunde en/of Civiele Techniek of gelijkwaardig;
 • Minimaal 5 jaar ervaring met constructief ontwerpen en/of het beoordelen van constructieve aspecten van bouwwerken (civiel technisch);
 • Een goede materiaal- en productkennis en een goede kennis van uitvoeringsnormen en -richtlijnen;
 • Het vermogen om theorie om te zetten naar de praktijk;
 • Zowel de kwaliteiten om zelfstandig als in een team te kunnen optreden;
 • Goede communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk;
 • Een gezonde dosis assertiviteit;
 • Goede rapportagevaardigheden: je kan inspectieresultaten vertalen naar een duidelijk rapport;
 • Een groot empathisch denkvermogen om je in te leven bij de vraag van de klant;
 • VCA-diploma, of bereid zijn deze te halen;
 • Je bent bereid je continu bij te scholen;
 • Je kan vlot werken met standaard software als Word, Excel en digitale inspectietools.

Reageren

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan je cv en motivatie naar ons via onderstaande button.

Direct solliciteren

Waarom werken bij BouwQ?

Uitdaging & afwisseling

Bij BouwQ werk je mee aan zeer diverse, uitdagende en toonaangevende projecten in zowel de infrastructuur (spoor, weg, haven, energie etc.) als gebouwen (hoogbouw, kantoren, sportcomplexen, scholen, zorginstellingen etc.).

In de controlerende rol heb je met veel meer projecten tegelijk te maken dan bij een ontwerpend bureau, opdrachtgever of aannemer. Bovendien lopen we in de verschillende fasen van het bouwproces mee van voorontwerp tot oplevering. Dat maakt het werk zeer gevarieerd. Je zit niet alleen op kantoor, maar komt ook regelmatig op de bouwplaats.

Kennis & ontwikkeling

Als vooraanstaand technisch controlebureau moeten we steeds op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van normen, rekensoftware en techniek. Professionele ontwikkeling is bij ons geen keuzemogelijkheid, het is onze tweede natuur.

De deskundigheid en de kennis van onze medewerkers zijn bepalend voor ons succes. BouwQ biedt je dan ook alle kansen en begeleiding om jezelf verder te ontwikkelen en te excelleren in je vakgebied.

Samenwerking & communicatie

Uiteraard sta je er niet alleen voor. Voor elk project wordt een multidisciplinair team samengesteld dat aangestuurd wordt door een ervaren projectleider. Op technisch vlak klankbord je regelmatig intern met je collega-experts of doe je beroep op één van onze externe partners uit ons kennisnetwerk.

Daarnaast zijn we regelmatig in gesprek met de opdrachtgevers, de ontwerpende en de bouwende partijen over wat er goed gaat, maar ook wat er beter moet. Uiteindelijk streven we allemaal hetzelfde doel na: een kwalitatief goed en veilig bouwwerk dat binnen budget en tijd wordt opgeleverd.

Over BouwQ

BouwQ is een club ervaren, deskundige en onafhankelijke technici en controleurs die optimale veiligheid en kwaliteit van bouwwerken nastreeft door middel van doelgerichte controles in alle fasen en op alle aspecten van bouwwerken en -processen. Met deze focus heeft BouwQ zich in Nederland en in toenemende mate in België als kwaliteitspartner van grote infrastructurele werken en bouwprojecten, maar zeer zeker ook van utiliteit en woningbouw gepositioneerd.

 • We controleren alle typen bouwwerken: tunnels, bruggen, haveninfrastructuur, sluizen, kademuren, aquaducten, stations, sportcomplexen, hoogbouw, industriële gebouwen, onderwijsgebouwen, zorginstellingen, parkeergarages, kantoren, winkels, woongebouwen etc.
 • We controleren in alle fasen van een bouwproject: aanbesteding, ontwerp, realisatie, oplevering en onderhoud.
 • We controleren op alle aspecten: van constructieve veiligheid tot waterdichtheid en van bouwbesluit brede scopes tot deelgebieden als brandveiligheid, akoestiek, bouwfysica en gebouw gebonden installaties.
 • We voeren vele typen toetsen uit: van product- tot proces- en systeemtoetsen. Het paradepaardje onder de methodieken is Technical Inspection Service TIS. BouwQ heeft een omvangrijk trackrecord met TIS voor belangrijke opdrachtgevers (ProRail, Rijksvastgoedbedrijf en grote aannemerscombinaties).
 • We leveren professionele tegenspraak: als onafhankelijke derde partij geven we feedback aan opdrachtgevers, ontwerpers, projectleiders, werkvoorbereiders en uitvoerders. We houden hen scherp door hen regelmatig de spiegel voor te houden.
Meer vacatures bij BouwQ