Nieuwsberichten

Nieuws

Kwaliteitsborging van industriële (prefab) bouwconcepten

Efficiënte kwaliteitsborging d.m.v. een certificatieregeling waarmee bouwers en vergunningaanvragers tijd en kosten besparen.

Lees bericht
Nieuws

Onderzoeksplicht breedplaatvloeren

Bent u eigenaar van een gebouw met breedplaatvloeren? Dan heeft u mogelijk een onderzoeksplicht naar de constructieve veiligheid van dit gebouw.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ in SGS INTRON Bulletin

BouwQ directeur Jos Rooijakkers en SGS INTRON Industrial Director Ron Leppers in gesprek over samenwerking in het licht van de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ is verhuisd

Met de verhuizing naar een grotere en modern ingerichte locatie zijn er voldoende mogelijkheden voor verdere groei en zijn we goed voorbereid op de toekomst.

Lees bericht
Nieuws

Nieuw kantoor Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) opgeleverd

BouwQ heeft de onafhankelijke integrale kwaliteitstoetsing uitgevoerd op het ontwerp en de realisatie van het nieuwe EMA-onderkomen.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ controleur Nahide Soyal deelt haar werkweek op Instagram

De werkzaamheden van Nahide Soyal, controleur bij BouwQ, waren een hele week te volgen via het Instagram account “Je gaat het maken”. Lees meer en volg haar op Instagram.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ beoordeelt aardbevingsschade in Groningen

BouwQ voert onafhankelijke beoordelingen uit van de aardbevingsschade door de gaswinning in Groningen. Lees in dit artikel hoe dit werkt.

Lees bericht
WKB

Meerderheid Eerste Kamer stemt voor Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)

Na drie termijnen en twee brieven van minister Ollongren heeft een meerderheid van de Eerste Kamer op 14 mei 2019 voor het wetsvoorstel Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) gestemd.

Lees bericht
Nieuws

Inventarisatie brandveiligheid gevels, hoe pakken we dit aan?

Op 7 maart 2019 is de NEN-studiedag ‘Brandveiligheid gevels’ gehouden naar aanleiding van de oproep van minister Ollongren aan alle Nederlandse gemeenten om de meest risicovolle gebouwen met brandgevaarlijke gevels in kaart te brengen.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ en Peutz delen kennis

BouwQ vindt het belangrijk om kennis te delen. Daarom zijn we onlangs bij een vestiging van Peutz in Mook geweest. Tijdens de wederzijdse kennismaking lag de nadruk op de nadruk op de vakgebieden Brand, Akoestiek en Wind.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ in Cement: "TIS-controle Driebergen-Zeist"

In het artikel wat verschenen is in Cement beschrijft ing. Ben Notenboom van BouwQ de zeven stappen richting de Verklaring van Geen Bezwaar zoals ze voor de ontwikkeling van het Stationsgebied Driebergen-Zeist zijn toegepast.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ in het NOS Journaal

"Wie houdt er toezicht op de bouw?". Die vraag stelde het NOS Journaal op donderdag 6 december, toen bekend werd dat Nederlandse gemeenten en de minister van Binnenlandse Zaken het in grote lijnen eens zijn over de Wet Kwaliteitsborging voor de bouw.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ in Cement Magazine: "Waar is de dirigent?"

Volgens Jos Rooijakkers van BouwQ mist de bouw vooral een strenge dirigent. Hij schreef hierover een blog dat op de website van Cement, het kennisplatform voor betonconstructies, verschenen is.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ in Stedenbouw Magazine: "Kwaliteitsborging voor investeerders"

Bij een uitdagend en omvangrijk project als het nhow Amsterdam RAI Hotel komen risico's kijken. Ook financiële. In opdracht van de investeerders van het hotel voert BouwQ uitgebreide TIS-controles uit.

Lees bericht
Nieuws

Studenten TU/e bij BouwQ – Parttime studentenbaan van een KOers lid

Momenteel werken vijf studenten van de TU/e bij BouwQ. Wat zijn hun werkzaamheden en wat valt ze op tijdens het werk?

Lees bericht
Nieuws

Snelle afhandeling vergunningsaanvraag De Sternhof dankzij BouwQ scan

In 2015 heeft De Sternhof in Zeewolde het plan opgevat om een uniek, kleinschalig hotel te realiseren in de uiterlijke vorm van een ligboxenstal.

Lees bericht
BOUWQ360°

Ontwerp van veilige vluchtroutes

De mate waarin gebouwen brandveilig zijn is grotendeels afhankelijk van de manier waarop de vluchtroutes in het gebouw zijn geregeld. Maar volstaat één vluchtroute voor de brandveiligheid van gebouwen?

Lees meer
BOUWQ360°

Vluchtroutes. Noodzakelijk kwaad of design challenge?

Als de benodigde vluchtroutes en de capaciteit daarvan vroeg in het ontwerpproces worden meegenomen, dan zorgt dit voor een betere integratie van de benodigde voorzieningen.

Lees meer
BOUWQ360°

Veilig vluchten bij brand. Wat is de rol van de architect?

Iedereen herinnert zich nog de tragische brand in de Grenfell Tower in Londen op 14 juni 2017. Wat ging er mis en wat is de verantwoordelijkheid van de architect?

Lees meer
Nieuws

Raamovereenkomst Systeemgerichte Contractbeheersing

01 juni 2017: BouwQ in combinatie BBIM geselecteerd als raamcontractant ROK SCB

Lees bericht