Nieuwsberichten

Nieuws

(STRUCTURAL) COMPUTATIONAL ENGINEERS – The human factor in a digital era

Eren Duru schreef voor KOersief 113, dat als thema "the digital era" heeft, een artikel over de valkuilen en de opportuniteiten van de digitale revolutie in het ontwerpen van bouwconstructies.

Lees bericht
Nieuws

Beoordeling constructieve veiligheid PSV stadion volgens protocol Betaald Voetbal

BouwQ en IR-Inspections (IRI-BRI) ontvangen opdracht van PSV N.V. voor het beoordelen van de constructieve veiligheid van het Philips stadion in Eindhoven.

Lees bericht
Nieuws

Raamovereenkomst Project- beheersing en Systeemgerichte Contractbeheersing

Rijkswaterstaat gunt de samenwerkingsovereenkomst Projectbeheersing (PB) en Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB) aan Praeceptum en BouwQ!

Lees bericht
Nieuws

Fietsevent voor studenten KOers langs BouwQ projecten in Eindhoven

Als sponsor van studentenvereniging KOers organiseerde BouwQ een fietsevent langsheen BouwQ projecten in Eindhoven. Deze twee jonge dames behaalden de overwinning.

Lees bericht
Nieuws

Certificatieproces voor efficiënte kwaliteitsborging van industriële (prefab) woningbouw

BouwQ ontwikkelt met KIWA en Plangarant een certificatieregeling voor efficiënte kwaliteitsborging van industriële woningbouw. Lees meer over het proces.

Lees bericht
Nieuws

Webinar: Efficiënte kwaliteitsborging van industriële (prefab) bouwconcepten

Efficiënte kwaliteitsborging d.m.v. een certificatieregeling waarmee bouwers en vergunningaanvragers tijd en kosten besparen.

Lees bericht
Nieuws

Onderzoeksplicht voor eigenaren van gebouwen met breedplaatvloeren

Bent u eigenaar van een gebouw met breedplaatvloeren? Dan heeft u mogelijk een onderzoeksplicht naar de constructieve veiligheid van dit gebouw.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ in SGS directeuren in gesprek over samenwerking en complementariteit

BouwQ directeur Jos Rooijakkers en SGS INTRON Industrial Director Ron Leppers in gesprek over samenwerking in het licht van de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

Lees bericht
WKB

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen & Aanpassingen burgerlijk wetboek

Met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen wordt de positie van particuliere en zakelijke bouwconsumenten versterkt door de volgende aanpassingen in het Burgerlijk Wetboek.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ is verhuisd naar een nieuwe inspirerende werkplek in Son

Met de verhuizing naar een grotere en modern ingerichte locatie zijn er voldoende mogelijkheden voor verdere groei en zijn we goed voorbereid op de toekomst.

Lees bericht
Nieuws

Nieuw kantoor Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) opgeleverd

BouwQ heeft de onafhankelijke integrale kwaliteitstoetsing uitgevoerd op het ontwerp en de realisatie van het nieuwe EMA-onderkomen.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ controleur Nahide Soyal deelt haar werkweek op Instagram

De werkzaamheden van Nahide Soyal, controleur bij BouwQ, waren een hele week te volgen via het Instagram account “Je gaat het maken”. Lees meer en volg haar op Instagram.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ beoordeelt aardbevingsschade door gaswinning in Groningen

BouwQ voert onafhankelijke beoordelingen uit van de aardbevingsschade door de gaswinning in Groningen. Lees in dit artikel hoe dit werkt.

Lees bericht
WKB

Meerderheid Eerste Kamer stemt voor Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)

Na 3 termijnen en 2 brieven van minister Ollongren heeft een meerderheid van de Eerste Kamer op 14 mei 2019 voor het wetsvoorstel Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) gestemd.

Lees bericht
Nieuws

NEN-studiedag: Inventarisatie brandveiligheid gevels, hoe pakken we dit aan?

Minister Ollongren deed een oproep aan alle Nederlandse gemeenten om de meest risicovolle gebouwen met brandgevaarlijke gevels in kaart te brengen.

Lees bericht
WKB

Wat betekent het nieuwe stelsel van private kwaliteitsborging voor u?

Wat verandert er voor u met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen en private kwaliteitsborging? Lees alles over de regels rondom het aanvragen van vergunningen voor bouwplannen.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ en Peutz delen kennis tijdens bezoek aan labofaciliteiten in Mook

BouwQ vindt het belangrijk om kennis te delen. Tijdens de wederzijdse kennismaking in het labo van Peutz in Mook lag de nadruk op de vakgebieden Brand, Akoestiek en Wind.

Lees bericht
Nieuws

Artikel in Cement: "TIS-controle Driebergen-Zeist" over de werkzaamheden van BouwQ

Ing. Ben Notenboom beschrijft de zeven stappen richting de Verklaring van Geen Bezwaar zoals toegepast voor de ontwikkeling van het Stationsgebied Driebergen-Zeist.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ in NOS Journaal van 6 december: "Wie houdt er toezicht op de bouw?"

Die vraag stelde het NOS Jouraal toen bekend werd dat Nederlandse gemeenten en de minister van BZK het in grote lijnen eens zijn over de Wet Kwaliteitsborging voor de bouw.

Lees bericht
Nieuws

"Waar is de dirigent?" Blog van Jos Rooijakkers in Cement magazine

Volgens Jos Rooijakkers van BouwQ mist de bouw vooral een strenge dirigent. Hij schreef hierover een blog op de website van Cement, het kennisplatform voor betonconstructies.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ in Stedenbouw Magazine: "Kwaliteitsborging voor investeerders"

Bij een uitdagend en omvangrijk project als het NHow Amsterdam RAI Hotel komen risico's kijken, ook financiële. In opdracht van de investeerders voert BouwQ uitgebreide TIS-controles uit.

Lees bericht
Nieuws

Studenten TU/e bij BouwQ – Parttime studentenbaan van een KOers lid

Momenteel werken vijf studenten van de TU/e bij BouwQ. Wat zijn hun werkzaamheden en wat valt ze op tijdens het werk?

Lees bericht
Nieuws

Snelle afhandeling vergunningsaanvraag De Sternhof dankzij BouwQ scan

In 2015 heeft De Sternhof in Zeewolde het plan opgevat om een uniek, kleinschalig hotel te realiseren in de uiterlijke vorm van een ligboxenstal.

Lees bericht
BOUWQ360°

Is één vluchtroute voldoende voor veilig vluchten?

De mate waarin gebouwen brandveilig zijn is grotendeels afhankelijk van de manier waarop de vluchtroutes in het gebouw zijn geregeld. Maar volstaat één vluchtroute voor de brandveiligheid van gebouwen?

Lees meer
BOUWQ360°

Vluchtroutes. Noodzakelijk kwaad of design challenge?

Als de benodigde vluchtroutes en de capaciteit daarvan vroeg in het ontwerpproces worden meegenomen, dan zorgt dit voor een betere integratie van de benodigde voorzieningen.

Lees meer
BOUWQ360°

Veilig vluchten bij brand. Wat is de rol van de architect?

Iedereen herinnert zich nog de tragische brand in de Grenfell Tower in Londen op 14 juni 2017. Wat ging er mis en wat is de verantwoordelijkheid van de architect?

Lees meer
Nieuws

Raamovereenkomst Systeemgerichte Contractbeheersing

01 juni 2017: BouwQ in combinatie BBIM geselecteerd als raamcontractant ROK SCB. Deze overeenkomst kadert in de verdere professionalisering van de inkoop bij Rijkswaterstaat.

Lees bericht