RGT installaties

Home  /  Diensten  /  Due Diligence Onderzoek  /  

RGT installaties

RGT Installaties staat voor een Risico Gestuurde Toetsmethodiek voor het controleren van gebouwgebonden Installaties in bestaande bouwwerken. Vanuit een risicoanalyse worden de risicovolle installaties gecontroleerd en ontstaat een beeld van de uiteindelijke risico’s die een organisatie loopt bij de aanschaf of huur van  (een deel van) een pand.
Kenmerken
  • Een RGT Installaties kan snel worden uitgevoerd, meestal binnen één tot twee weken.
  • Een RGT Installaties is specifiek op die punten die de opdrachtgever zelf als belangrijk voor een goed functioneren van het gebouw heeft opgegeven, zoals bijvoorbeeld geformuleerd in het programma van eisen. De risicoanalyse heeft dus betrekking op de echte pijnpunten van het bouwwerk.
  • Een heldere en duidelijke rapportage geeft aan welke risico’s een organisatie loopt bij de aanschaf of huur van (een deel van) een pand. Zo weet de organisatie waar zij aan toe is of kan zij een gedegen keuze tussen verscheidene panden maken.
Toepassingsgebieden

RGT Installaties richt zich primair op het controleren van de installaties in bestaande kantoorpanden. Organisaties die een nieuw/ander pand, of deel van een pand, willen huren of kopen, willen vooraf inzichtelijk hebben welke risico’s zij lopen met de aanwezige installaties. Dit kan van invloed zijn op het aantal te realiseren werkplekken volgens contract en in werkelijkheid.

Verhuurders kunnen de controle laten uitvoeren om nieuwe huurders de garantie te geven dat de installaties in hun bouwwerken naar behoren functioneren.

Meer informatie

Heeft u interesse? Wilt u meer informatie om te bepalen of Quickscan Kunstwerken iets voor u is? Neem geheel vrijblijvend contact op met ons via onderstaande contactgegevens.