Werken bij BouwQ

Til jij de bouwkwaliteit en bouwveiligheid samen met ons naar een hoger niveau?

Direct naar vacatures Waarom werken voor BouwQ

Wil jij vanuit jouw technische expertise bijdragen aan het terugdringen van fouten in de bouw en de bouwkwaliteit en bouwveiligheid naar een hoger niveau tillen? Ben je kritisch onderzoekend ingesteld? Ben je in staat om te schakelen tussen de helicopterview om het hele project te overzien en een diepgravende analyse op kritische details? Kun je de technische inhoud op een begrijpelijke manier verwoorden? Wil je deel uitmaken van een multidisciplinair team in een dynamisch kennisbedrijf? Dan ben jij het talent dat wij zoeken!

Onze actuele vacatures:

Vacature

Bouwbesluitdeskundige
(32-40 uur)

Je voert slimme controles uit op gebied van algemeen bouwkundig, brand, bouwfysica, technische installaties en duurzaamheidseisen. Samen met je collega's sta je garant voor een kwalitatief bouwwerk.

Meer informatie
Vacature

Controleur W&E-Installaties
(32-40 uur)

Werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties kennen voor jou geen geheimen. Samen met je collega's borg je goed functionerende technische installaties en de comforteisen in gebouwen.

Meer informatie
Vacature

Toetsend Constructeur Woning- & Utiliteitsbouw (32-40 uur)

Stabiliteitsberekeningen en constructie principes kennen voor jou geen geheimen meer. Samen verhogen we de veiligheid van de bebouwde omgeving door ontwerpen van anderen constructief te beoordelen.

Meer informatie
Vacature

Controleur Brandveiligheid
(32-40 uur)

Je hoofdtaak bestaat uit het beoordelen van bouwwerken op brandveiligheid als een onafhankelijke derde d.m.v. risicoanalyses, slimme controles op het ontwerp en gerichte inspecties op de bouwplaats.

Meer informatie
Vacature

Controleur W-Installaties
(32-40 uur)

Je voert slimme controles uit op het gebied van werktuigbouwkundige installaties. Samen met je collega's borg je goed functionerende technische installaties en de comforteisen in gebouwen.

Meer informatie
Vacature

Controleur Constructieve Veiligheid (32-40 uur)

Naast het uitvoeren van risicoanalyses en controleberekeningen op het ontwerp vorm je als controleur constructieve veiligheid de brug tussen ontwerpbeoordelingen binnen en inspecties op de bouwlocatie.

Meer informatie
Vacature

Ervaren Inspecteur Constructieve Veiligheid (32-40 uur)

Je hoofdtaak bestaat uit het zelfstandig inspecteren van bouwwerken op constructieve veiligheid (funderingsconstructies, beton, staal en hout) als een onafhankelijke derde.

Meer informatie
Werkstudenten

Werkstudenten

Ben je bezig met een Master Structural Design? Dan zou je tijdens je studie mee kunnen draaien met onze projecten. Zo krijg je de kans om kennis te maken met het werkterrein van de toetsend controleur.

Meer informatie
Open sollicitatie

Open Sollicitatie

Staat de functie waar jij naar op zoek bent niet tussen onze vacatures, maar denk jij een meerwaarde te kunnen leveren binnen ons bedrijf? Neem dan contact met ons op. Wij zijn continue op zoek naar gedreven medewerkers!

Open sollicitatie

Waarom werken bij BouwQ?

Uitdaging & afwisseling

Bij BouwQ werk je mee aan zeer diverse, uitdagende en toonaangevende projecten in zowel de infrastructuur (spoor, weg, haven, energie etc.) als gebouwen (hoogbouw, kantoren, sportcomplexen, scholen, zorginstellingen etc.).

In de controlerende rol heb je met veel meer projecten tegelijk te maken dan bij een ontwerpend bureau, opdrachtgever of aannemer. Bovendien lopen we in de verschillende fasen van het bouwproces mee van voorontwerp tot oplevering. Dat maakt het werk zeer gevarieerd. Je zit niet alleen op kantoor, maar komt ook regelmatig op de bouwplaats.

Kennis & ontwikkeling

Als vooraanstaand technisch controlebureau moeten we steeds op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van normen, rekensoftware en techniek. Professionele ontwikkeling is bij ons geen keuzemogelijkheid, het is onze tweede natuur.

De deskundigheid en de kennis van onze medewerkers zijn bepalend voor ons succes. BouwQ biedt je dan ook alle kansen en begeleiding om jezelf verder te ontwikkelen en te excelleren in je vakgebied.

Samenwerking & communicatie

Uiteraard sta je er niet alleen voor. Voor elk project wordt een multidisciplinair team samengesteld dat aangestuurd wordt door een ervaren projectleider. Op technisch vlak klankbord je regelmatig intern met je collega-experts of doe je beroep op één van onze externe partners uit ons kennisnetwerk.

Daarnaast zijn we regelmatig in gesprek met de opdrachtgevers, de ontwerpende en de bouwende partijen over wat er goed gaat, maar ook wat er beter moet. Uiteindelijk streven we allemaal hetzelfde doel na: een kwalitatief goed en veilig bouwwerk dat binnen budget en tijd wordt opgeleverd.

Over BouwQ

BouwQ is een club ervaren, deskundige en onafhankelijke technici en controleurs die optimale veiligheid en kwaliteit van bouwwerken nastreeft door middel van doelgerichte controles in alle fasen en op alle aspecten van bouwwerken en -processen. Zo borgen wij dat de gevraagde bouwkwaliteit ook echt geleverd wordt. We zijn regelmatig op zoek naar nieuw talent om ons team te versterken.

Meer over BouwQ