Controle van alle brandveiligheidsvoorzieningen

Verscherpt Toezicht Brandveiligheid

Het instrument voor de borging van brandveiligheid

Het Rijksvastgoedbedrijf schrijft het instrument Verscherpt Toezicht Brandveiligheid voor in het kader van de borging van brandveiligheid bij verbouw- en nieuwbouwprojecten. Deze Controle Verscherpt Toezicht dient u te laten uitvoeren door een deskundige en onafhankelijke derde partij, zoals BouwQ.

Een steekproefsgewijze controle op de bouwplaats

Verscherpt Toezicht Brandveiligheid betreft steekproefsgewijze controle van het aanbrengen van alle brandveiligheidsvoorzieningen op de bouwplaats tijdens de uitvoeringsfase. De controle omvat zowel de bouwkundige als de installatietechnische voorzieningen. Voorafgaand aan de inspecties worden de uitvoeringsstukken en werktekeningen gecontroleerd.

BouwQ tilt brandveiligheid naar een hoger niveau

BouwQ kijkt verder dan alleen de geldende wet- en regelgeving. Beoordelingen vinden risicogestuurd plaats, waarbij het beoogde veiligheidsniveau van u als opdrachtgever bewaakt wordt. Niet alleen tijdens het ontwerp, maar desgewenst ook tijdens de uitvoering. BouwQ biedt verschillende mogelijkheden om de brandveiligheid naar een hoger niveau te tillen:

  • BouwQ360° TIS Brandveiligheid: een onafhankelijke, deskundige, risicogestuurde en gecertificeerde toets van zowel ontwerp als uitvoering op het gebied van brandveiligheid volgens de Technical Inspection Service (TIS) methode.
  • Verscherpt toezicht Brandveiligheid: een gestandaardiseerd toezichtprotocol met extra aandacht voor het uitvoeringsgereed ontwerp en inspecties op het gebied van brandveiligheid.
  • Brandveiligheidscan: laat uw ontwerp toetsen, kies voor klankborden, een rapportage of de expert coaching.
  • Inspecties brandveiligheid: een onafhankelijke inspectie van de brandveiligheidsvoorzieningen tijdens de realisatiefase.
  • Technical due diligence brandveiligheid: een due dilligence Brandveiligheid geeft inzicht in welke mate een bestaand gebouw voldoet aan het gewenste brandveiligheidsniveau en welke voorzieningen getroffen moeten worden.

Zekerheid over een brandveilig gebouw

Een goed geschreven brandveiligheidsplan leidt niet vanzelfsprekend tot een correcte uitvoering. Wanneer u BouwQ inzet als Verscherpt Toezicht Controleur wordt de realisatie van de voorgeschreven brandveiligheidsmaatregelen uit het brandveiligheidsplan geborgd wat uiteindelijk zorgt voor een brandveilig gebouw.

Heldere rapportage & opleverdossier

BouwQ legt de geïnspecteerde voorzieningen vast in een inspectierapport. Geconstateerde gebreken worden na afloop van de inspectie direct met de aannemer besproken. Naast het inspectierapport houden we een Logboek Verscherpt Toezicht bij: een compleet opleverdossier van de brandveiligheidstukken.

Ruime ervaring & kennis van zaken

BouwQ is in de rol van Verscherpt Toezicht Controleur betrokken geweest bij verschillende Rijksvastgoedbedrijf projecten zoals Rijkskantoor De Knoop in Utrecht en Galileo Reference Centre/ESTEC gebouw in Noordwijk. Hierdoor beschikt BouwQ over ruime praktijkervaring en kennis over zaken die komen kijken bij het monteren van brandveiligheidsvoorzieningen op de bouwplaats. De inzet van BouwQ als Verscherpt Toezicht Controleur zorgt ervoor dat u de garantie krijgt over het wettelijke en het door de u gewenste kwaliteitsniveau op het gebied van brandveiligheid.

Meer informatie over Rijksvastgoedbedrijf Instrument Verscherpt Toezicht Brandveiligheid

Kijk voor meer informatie over het Rijksvastgoedbedrijf Instrument Verscherpt Toezicht Brandveiligheid op de website van het Rijksvastgoedbedrijf, onder het hoofdstuk Instrumenten voor borging brandveiligheid.

Rijksvastgoedbedrijf Instrument Verscherpt Toezicht Brandveiligheid

Winstoptimalisatie met behulp van kwaliteitsborging?

Neem contact op voor meer informatie over Verscherpt Toezicht Brandveiligheid.

Vul a.u.b. uw voornaam in

Vul a.u.b. uw achternaam in

Vul a.u.b. uw e-mailadres in

Vul a.u.b. uw telefoonnummer in

Vul a.u.b. uw vraag of opmerking in

Server unavailable, please reload this page.

*verplicht

Winstoptimalisatie met behulp van kwaliteitsborging?

Wij rekenen het voor u uit.

Ir. Wim Hoppenbrouwers zal met zijn jarenlange ervaring op het gebied van TIS bouwinspecties tijdens een persoonlijk gesprek uitgebreid toelichten hoe winstoptimalisatie kan plaatsvinden door kwaliteitsborging in te zetten.


Hartelijk dank voor je interesse in BouwQ.

Wij nemen spoedig contact met je op.


'Verscherpt Toezicht Brandveiligheid' projecten

Projecten

Nationaal Archief Emmen

TIS, Verscherpt Toezicht Brandveiligheid

Bekijk project
Projecten

Paleis van Justitie Den Bosch

TIS, Verscherpt Toezicht Brandveiligheid

Bekijk project
Projecten

Herman Gortercomplex Utrecht

Verscherpt Toezicht Brandveiligheid

Bekijk project

Lees meer over ‘Brandveiligheid’

Nieuws

NEN-studiedag: Inventarisatie brandveiligheid gevels, hoe pakken we dit aan?

Minister Ollongren deed een oproep aan alle Nederlandse gemeenten om de meest risicovolle gebouwen met brandgevaarlijke gevels in kaart te brengen.

Lees bericht
Nieuws

BouwQ en Peutz delen kennis tijdens bezoek aan labofaciliteiten in Mook

BouwQ vindt het belangrijk om kennis te delen. Tijdens de wederzijdse kennismaking in het labo van Peutz in Mook lag de nadruk op de vakgebieden Brand, Akoestiek en Wind.

Lees bericht
BOUWQ360°

Is één vluchtroute voldoende voor veilig vluchten?

De mate waarin gebouwen brandveilig zijn is grotendeels afhankelijk van de manier waarop de vluchtroutes in het gebouw zijn geregeld. Maar volstaat één vluchtroute voor de brandveiligheid van gebouwen?

Lees meer