BouwQ360° Brandveiligheid

Zekerheid over brandveiligheid

Wat is nodig voor een brandveilig gebouw?

Als eigenaar van een pand wilt u er natuurlijk alles aan doen om een brand te voorkomen. En mocht het gebeuren, dan wilt u daar goed op voorbereid zijn. Als aannemer, architect of projectontwikkelaar wilt u ook een brandveilig gebouw opleveren. Maar wat betekent brandveilig nu eigenlijk?

Wanneer er voldoende maatregelen getroffen zijn om tot een acceptabel risico te komen met betrekking tot het uitbreken en de gevolgen van brand, spreken we van een brandveilig gebouw. Kijkend naar voorgaande definities betekent een brandveilig gebouw dus niet dat er geen brand kan uitbreken.

Brandveiligheid volgens het Bouwbesluit

Wettelijk gezien bepalen de functionele eisen in het Bouwbesluit of een gebouw Brandveilig is. De wetgever beoogt hiermee alleen het voorkomen van slachtoffers en het voorkomen dat een brand zich uitbreidt naar een ander perceel. Overige aspecten, die vaak door een gebouweigenaar of gebruiker wel gewenst zijn, zijn van ondergeschikt belang.

Vacature

Ervaren Inspecteur Brandveiligheid (32-40 uur)

Als inspecteur brandveiligheid bestaat je hoofdtaak uit het zelfstandig inspecteren van bouwwerken op brandveiligheid (bouwkundige constructies, brandvertragende behandelingen en doorvoeringen) als een onafhankelijke derde.

Meer informatie
Overige vacatures

BouwQ tilt brandveiligheid naar een hoger niveau

BouwQ kijkt verder dan alleen de geldende wet- en regelgeving. Beoordelingen vinden risicogestuurd plaats, waarbij het beoogde veiligheidsniveau van u als opdrachtgever bewaakt wordt. Niet alleen tijdens het ontwerp, maar desgewenst ook tijdens de uitvoering. BouwQ biedt verschillende mogelijkheden om de brandveiligheid naar een hoger niveau te tillen:

  • BouwQ360° TIS Brandveiligheid: een onafhankelijke, deskundige, risicogestuurde en gecertificeerde toets van zowel ontwerp als uitvoering op het gebied van brandveiligheid volgens de Technical Inspection Service (TIS) methode.
  • Verscherpt toezicht Brandveiligheid: een gestandaardiseerd toezichtprotocol met extra aandacht voor het uitvoeringsgereed ontwerp en inspecties op het gebied van brandveiligheid.
  • Brandveiligheidscan: laat uw ontwerp toetsen, kies voor klankborden, een rapportage of de expert coaching.
  • Inspecties brandveiligheid: een onafhankelijke inspectie van de brandveiligheidsvoorzieningen tijdens de realisatiefase.
  • Technical due diligence brandveiligheid: een due dilligence Brandveiligheid geeft inzicht in welke mate een bestaand gebouw voldoet aan het gewenste brandveiligheidsniveau en welke voorzieningen getroffen moeten worden.

Waarom BouwQ360° TIS?

  • BouwQ360° kijkt verder dan het Bouwbesluit: beoordelingskader met eisen vanuit verschillende wettelijke en private eisen.
  • Toetsing over vijf technische deelgebieden: algemeen bouwkundig, constructieve veiligheid, brandveiligheid, bouwfysica en technische installaties.
  • Beoordeling tijdens het hele bouwproces: van voorontwerp tot en met de oplevering.
  • Een duidelijke rapportage: een gecertificeerde kwaliteitsverklaring voor meerdere doeleinden, erkend in het kader van de WKB.
  • Verzekerd voor verborgen gebreken: alleen TIS biedt de mogelijkheid om het bouwwerk tot 10 jaar na oplevering te verzekeren voor verborgen gebreken.

Meer over:

Voldoet uw schets aan de eisen voor brandveiligheid gebouwen?

Vereenvoudig de goedkeuring van uw bouwaanvraag met de BOUWQ360° brandveiligheidscan

Lees meer

Winstoptimalisatie met behulp van kwaliteitsborging?

Neem contact op voor meer informatie over BouwQ360° TIS Brandveiligheid.

Vul a.u.b. uw voornaam in

Vul a.u.b. uw achternaam in

Vul a.u.b. uw e-mailadres in

Vul a.u.b. uw telefoonnummer in

Vul a.u.b. uw vraag of opmerking in

Server unavailable, please reload this page.

*verplicht

Winstoptimalisatie met behulp van kwaliteitsborging?

Wij rekenen het voor u uit.

Ir. Wim Hoppenbrouwers zal met zijn jarenlange ervaring op het gebied van TIS bouwinspecties tijdens een persoonlijk gesprek uitgebreid toelichten hoe winstoptimalisatie kan plaatsvinden door kwaliteitsborging in te zetten.


Hartelijk dank voor je interesse in BouwQ.

Wij nemen spoedig contact met je op.


BouwQ360° brandveiligheid projecten

Projecten

Duurzaamste archief van Nederland

Technical Inspection Service, Ontwerpbeoordeling, Inspectie, Verscherpt Toezicht Brandveiligheid

Bekijk project
Projecten

Paleis van Justitie Den Bosch

Technical Inspection Service, Verscherpt Toezicht Brandveiligheid

Bekijk project
Projecten

Renovatie en verduurzaming Herman Gortercomplex in Utrecht

Verscherpt Toezicht Brandveiligheid

Bekijk project

Lees meer over BouwQ360° Brandveiligheid

Nieuws

Inventarisatie brandveiligheid gevels, hoe pakken we dit aan?

Gisteren, 7 maart 2019, heeft BouwQ de NEN-studiedag ‘Brandveiligheid gevels’ bijgewoond in het gebouw van de Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein. De studiedag is georganiseerd naar aanleiding van de oproep van minister Ollongren tot alle gemeenten in Nederland om de meest risicovolle gebouwen met brandgevaarlijke gevels in hun gemeenten in kaart te brengen.

Lees bericht
Nieuws

Snelle afhandeling vergunningsaanvraag De Sternhof dankzij BouwQ scan

In 2015 heeft De Sternhof in Zeewolde het plan opgevat om een uniek, kleinschalig hotel te realiseren in de uiterlijke vorm van een ligboxenstal.

Lees bericht
BOUWQ360°

Veilig vluchten. Eén vluchtroute voldoende?

De mate waarin gebouwen brandveilig zijn is grotendeels afhankelijk van de manier waarop de vluchtroutes in het gebouw zijn geregeld. Maar volstaat één vluchtroute voor de brandveiligheid van gebouwen en welke vluchtroute moet u gebruiken in het ontwerp?

Lees meer