BouwQ360° Bouwfysica

Een comfortabel & gezond gebouw

Wat is nodig voor een aangenaam binnenklimaat?

Een gebouw moet comfortabel, gezond en geschikt voor het beoogde gebruik zijn. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar om een aangenaam binnenklimaat mogelijk te maken zijn veelal bouwkundige maatregelen noodzakelijk.

Toetsing van verschillende aspecten

Om ervoor te zorgen dat het gebouw zo prettig wordt als u vooraf heeft gewenst, beoordeelt BouwQ bij een Bouwfysica toets de volgende aspecten:

 • daglichttoetreding
 • akoestiek
 • luchtverversing / binnenmilieu
 • vochtproblemen en condensatie voorkomen
 • thermische isolatie
 • thermisch comfort
 • duurzaamheid (energieprestatie / milieuprestatie)

BouwQ kijkt verder dan het Bouwbesluit

BouwQ biedt verschillende mogelijkheden om het comfort van een gebouw naar een hoger niveau te tillen. We kijken verder dan de vereiste minimale wettelijke voorzieningen volgens het Bouwbesluit. Tijdens de risicogestuurde beoordeling bewaken we altijd het beoogde comfortniveau van u als opdrachtgever. Niet alleen tijdens het ontwerp, maar desgewenst ook tijdens de uitvoering.

De mogelijkheden:

 • Bouwfysica scan: laat uw ontwerp toetsen, kies voor klankborden, een rapportage of de expert coaching.
 • Second opinion Bouwfysisch ontwerp: een diepgaande onafhankelijke beoordeling van het bouwfysisch ontwerp, aan de hand van controleberekeningen.
 • Gebouwinspectie Bouwfysica: een onafhankelijke inspectie van de benodigde voorzieningen van het gebouw tijdens de realisatiefase.
 • Technical due diligence Bouwfysica: een due diligence Bouwfysica geeft inzicht in welke mate een bestaand gebouw voldoet aan het gewenste Bouwfysische niveau en welke voorzieningen getroffen moeten worden.
 • BouwQ360° TIS Bouwfysica: een onafhankelijke, deskundige, risicogestuurde en gecertificeerde toets van zowel ontwerp als uitvoering op het gebied van bouwfysica volgens de Technical Inspection Service (TIS) methode.
Meer informatie over BouwQ360°

Een goed gebouw op papier én in de praktijk

Als opdrachtgever bent u ervan verzekerd dat de aspecten die u belangrijk vindt en die door u zijn vastgelegd, bijvoorbeeld in een Programma van Eisen, bekeken en beoordeeld worden zodat ook daadwerkelijk het gewenste comfort in het gebouw gehaald wordt. Omdat wij weten dat de uitvoering van de bedachte detaillering zeer kritisch kan zijn wanneer het gaat om Bouwfysica, voeren wij ook inspecties op de bouwplaats uit. Hiermee zorgen we ervoor dat u niet alleen op papier een goed gebouw krijgt, maar straks ook in de praktijk.

Bouwfysica & Technische Installaties

De mate waarin een gebouw voldoet aan comforteisen wordt niet alleen bepaald door aspecten die te maken hebben met bouwfysica, maar ook met de afregeling van de technische installaties. Daarom moeten ook de technische installaties getoetst worden om zo een gezond gebouw te realiseren.

Meer informatie over Technische Installaties

Waarom BouwQ360° TIS?

 • BouwQ360° kijkt verder dan het Bouwbesluit: beoordelingskader met eisen vanuit verschillende wettelijke en private eisen.
 • Toetsing over vijf technische deelgebieden: algemeen bouwkundig, constructieve veiligheid, brandveiligheid, bouwfysica en technische installaties.
 • Beoordeling tijdens het hele bouwproces: van voorontwerp tot en met de oplevering.
 • Een duidelijke rapportage: een gecertificeerde kwaliteitsverklaring voor meerdere doeleinden, erkend in het kader van de WKB.
 • Verzekerd voor verborgen gebreken: alleen TIS biedt de mogelijkheid om het bouwwerk tot 10 jaar na oplevering te verzekeren voor verborgen gebreken.

Meer over:

Winstoptimalisatie met behulp van kwaliteitsborging?

Neem contact op voor meer informatie over BouwQ360° TIS Bouwfysica.

Vul a.u.b. uw voornaam in

Vul a.u.b. uw achternaam in

Vul a.u.b. uw e-mailadres in

Vul a.u.b. uw telefoonnummer in

Vul a.u.b. uw vraag of opmerking in

Server unavailable, please reload this page.

*verplicht

Winstoptimalisatie met behulp van kwaliteitsborging?

Wij rekenen het voor u uit.

Ir. Wim Hoppenbrouwers zal met zijn jarenlange ervaring op het gebied van TIS bouwinspecties tijdens een persoonlijk gesprek uitgebreid toelichten hoe winstoptimalisatie kan plaatsvinden door kwaliteitsborging in te zetten.


Hartelijk dank voor je interesse in BouwQ.

Wij nemen spoedig contact met je op.


BouwQ360° Bouwfysica projecten

Projecten

Paleis van Justitie Den Bosch

Technical Inspection Service, Verscherpt Toezicht Brandveiligheid

Bekijk project
Projecten

Trudo Toren Strijp-S - Eindhoven

Inspectie

Bekijk project
Projecten

Haasje Over Strijp-S - Eindhoven

Inspectie

Bekijk project

Lees meer over BouwQ360° Bouwfysica

Nieuws

BouwQ is verhuisd

Met de verhuizing naar een grotere en modern ingerichte locatie zijn er voldoende mogelijkheden voor verdere groei en zijn we goed voorbereid op de toekomst.

Lees bericht
Nieuws

Nieuw kantoor Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) binnen gestelde deadline opgeleverd

BouwQ heeft in opdracht van Bouwcombinatie EMA de onafhankelijke integrale kwaliteitstoetsing uitgevoerd op het ontwerp en de realisatie van het nieuwe EMA-onderkomen.

Lees bericht
Nieuws

Controleur Nahide Soyal deelt haar werkweek op Instagram - BouwQ

Nahide Soyal, controleur bij BouwQ, is deze week te volgen via het Instagram account “Je gaat het maken”. Lees meer en volg haar op Instagram.

Lees bericht