BouwQ360° TIS kwaliteitsborging

Het reduceren van faalkosten met integrale kwaliteitsborging

De verhouding tussen faalkosten en winst in de bouw is al vele jaren uit balans (bron: Instituut voor Bouwkwaliteit). Zo ernstig zelfs dat het imago van de bouw er sterk onder te lijden heeft. Daarom eisen steeds meer opdrachtgevers goede kwaliteitscontrole en wordt de kwaliteit van bouwwerken steeds meer als prioriteit gezien. Het verlagen van deze faalkosten heeft een uiterst constructief en positief resultaat op de winst. Slechts enkele bouwbedrijven weten deze faalkosten met succes terug te dringen, er is dus nog een wereld te winnen.

BouwQ360° is een geïntegreerd en gecertificeerd kwaliteitsborging proces voor de bouw, gebaseerd op het Technical Inspection Service (TIS) model. Het waarborgt de volledige kwaliteit van bouwconstructies. Met BouwQ360° TIS Kwaliteitsborging op uw project voldoet u niet alleen aan de eisen van de Wet Kwaliteitsborging Bouw (WKB) maar beschikt u ook over een onafhankelijke en kwalitatief gerapporteerde onderbouwing waarmee u zich verzekert van een gecontroleerd bouwproces. De zekerheid voor een beter resultaat.

Waarom zou ik gebruikmaken van BouwQ360°?

BouwQ360° is een allesomvattende kwaliteitstoets voor het voorkomen van fouten in de bouw, het gegarandeerd reduceren van faalkosten, een snellere vergunningsaanvraag, meer efficiëntie in het bouwproces, gecertificeerde zekerheid over de bouwkwaliteit en goed geïnformeerde opdrachtgevers en andere stakeholders. BouwQ360° zorgt niet alleen voor een complete, gecertificeerde kwaliteitsverklaring op een afgewerkt bouwwerk, maar vooral ook voor uw gemoedsrust.

Welke garanties biedt BouwQ360° mij?

  • BouwQ360° kijkt verder dan het Bouwbesluit: beoordelingskader met eisen vanuit verschillende wettelijke en private eisen.
  • Toetsing over vijf technische deelgebieden: algemeen bouwkundig, constructieve veiligheid, brandveiligheid, bouwfysica en technische installaties.
  • Beoordeling tijdens het hele bouwproces: van voorontwerp tot en met de oplevering.
  • Een duidelijke rapportage: een gecertificeerde kwaliteitsverklaring voor meerdere doeleinden, erkend in het kader van de WKB.
  • Verzekerd voor verborgen gebreken: alleen TIS biedt de mogelijkheid om het bouwwerk tot 10 jaar na oplevering te verzekeren voor verborgen gebreken.

Winstoptimalisatie met behulp van kwaliteitsborging?

Neem contact op voor meer informatie over over BouwQ360° TIS kwaliteitsborging.

Vul a.u.b. uw voornaam in

Vul a.u.b. uw achternaam in

Vul a.u.b. uw e-mailadres in

Vul a.u.b. uw telefoonnummer in

Vul a.u.b. uw vraag of opmerking in

Server unavailable, please reload this page.

*verplicht

Winstoptimalisatie met behulp van kwaliteitsborging?

Wij rekenen het voor u uit.

Ir. Wim Hoppenbrouwers zal met zijn jarenlange ervaring op het gebied van TIS bouwinspecties tijdens een persoonlijk gesprek uitgebreid toelichten hoe winstoptimalisatie kan plaatsvinden door kwaliteitsborging in te zetten.


Hartelijk dank voor je interesse in BouwQ.

Wij nemen spoedig contact met je op.

BouwQ360° TIS Kwaliteitsborging projecten

Projecten

Aanpak Ring Zuid - Groningen

Technical Inspection Service, Ontwerpbeoordeling

Bekijk project
Projecten

Stationsgebouw, Fietsenkelder en Perrontunnel - Assen

Technical Inspection Service , Risk Control

Bekijk project
Projecten

European Medicines Agency (EMA) - Amsterdam

Technical Inspection Service, Verscherpt Toezicht Brandveiligheid

Bekijk project


Lees meer over BouwQ360°

BOUWQ360°

Veilig vluchten bij brand. Wat is de rol van de architect?

Iedereen herinnert zich nog de tragische brand in de Grenfell Tower in Londen op 14 juni 2017. Wat ging er mis en wat is de verantwoordelijkheid van de architect?

Lees meer
BOUWQ360°

Vluchtroutes. Noodzakelijk kwaad of design challenge?

Wanneer de benodigde vluchtroutes en de capaciteit van de vluchtroutes al in een vroegtijdig stadium meegenomen worden in het ontwerpproces, zorgt dit ervoor dat de mogelijk benodigde voorzieningen op een veel natuurlijkere manier in de ontwerpen geïntegreerd kunnen worden.

Lees meer
BOUWQ360°

Veilig vluchten. Eén vluchtroute voldoende?

De mate waarin gebouwen brandveilig zijn is grotendeels afhankelijk van de manier waarop de vluchtroutes in het gebouw zijn geregeld. Maar volstaat één vluchtroute voor de brandveiligheid van gebouwen en welke vluchtroute moet u gebruiken in het ontwerp?

Lees meer