BouwQ360° Algemeen Bouwkundig

Een veilig & bruikbaar gebouw

Een helder bouwkundig rapport

Voldoet uw gebouw aan de eisen op het gebied van veiligheid voor de gebruikers en bezoekers? Voldoen de verschillende ruimtes in aantal en afmetingen? Is het gebouw toegankelijk voor mindervaliden? Is het gebouw op een veilige manier onderhoudbaar?

Een gebouw moet aan de geldende normen en regels voldoen én het moet geschikt zijn voor de beoogde gebruiksfuncties. We toetsen de bouwkundige randvoorwaarden hiervoor binnen de dienstverlening ‘Algemeen Bouwkundig’. Het resultaat: een helder bouwkundig rapport waarin de aspecten die u belangrijk vindt zijn vastgelegd.

Toetsing van ontwerp & uitvoering

Om te zorgen voor de realisatie van een veilig en bruikbaar gebouw, toetsen wij het ontwerp en uitvoering op de volgende onderdelen:

 • aanwezigheid en afmetingen van trappen
 • aanwezigheid en afmetingen van hellingbanen
 • hinder en vrije doorgang
 • inbraakwerendheid
 • aanwezige gebruiksfuncties en bijbehorende oppervlakten
 • toilet- en badruimten, inclusief MIVA
 • integrale toegankelijkheid voor mindervaliden
 • aanwezigheid en afmetingen van vloerafscheidingen bij hoogteverschillen
 • mogelijkheden tot veilig onderhoud

BouwQ bewaakt de veiligheid & bruikbaarheid

BouwQ kijkt verder dan alleen de geldende wet- en regelgeving. Beoordelingen vinden risicogestuurd plaats, waarbij de bruikbaarheid van het uiteindelijk gebouw bewaakt wordt. Niet alleen tijdens het ontwerp, maar desgewenst ook tijdens de uitvoering kan BouwQ een bouwcontrole uitvoeren.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de bruikbaarheid en de veiligheid van gebouwen te toetsen aan de eisen en de wensen:

 • BouwQ360° TIS Algemeen Bouwkundig: een onafhankelijke, deskundige, risicogestuurde en gecertificeerde toets van zowel ontwerp als uitvoering volgens de Technical Inspection Service (TIS) methode.
 • Scan ‘Algemeen Bouwkundig’: laat uw ontwerp toetsen, kies voor klankborden, een bouwkundig rapport of expert coaching.
 • Inspecties ‘Algemeen Bouwkundig’: laat de bouwkundige elementen onafhankelijk inspecteren tijdens de realisatiefase.
 • Technical due diligence ‘Algemeen Bouwkundig’: verkrijg inzicht in de mate waarin uw gebouw voldoet op algemeen bouwkundige aspecten en welke voorzieningen getroffen moeten worden.
Meer informatie over BouwQ360°

Alle aspecten die ú belangrijk vindt

BouwQ kijkt verder dan de vereiste minimale wettelijke voorzieningen zoals deze in het Bouwbesluit staan vermeld. Wij zorgen ervoor dat alle aspecten die u belangrijk vindt en die door u zijn vastgesteld, bijvoorbeeld in een Programma van Eisen, bekeken en beoordeeld worden. Zodat uiteindelijk ook daadwerkelijk het gebruik zoals u dat wenst mogelijk is in het gebouw.

Inspecties op de bouwplaats

Omdat wij weten dat in het traject tussen het ontwerp en de uitvoering vaak nog ontwerpwijzigingen plaatsvinden en omdat maatafwijkingen tijdens de bouw regelmatig voorkomen, voeren wij ook inspecties op de bouwplaats uit. Met behulp van deze bouwcontrole zorgen we ervoor dat u niet alleen op papier een goed gebouw krijgt, maar straks ook in de praktijk.

Waarom BouwQ360° TIS?

 • BouwQ360° kijkt verder dan het Bouwbesluit: beoordelingskader met eisen vanuit verschillende wettelijke en private eisen.
 • Toetsing over vijf technische deelgebieden: algemeen bouwkundig, constructieve veiligheid, brandveiligheid, bouwfysica en technische installaties.
 • Beoordeling tijdens het hele bouwproces: van voorontwerp tot en met de oplevering.
 • Een duidelijke rapportage: een gecertificeerde kwaliteitsverklaring voor meerdere doeleinden, erkend in het kader van de WKB.
 • Verzekerd voor verborgen gebreken: alleen TIS biedt de mogelijkheid om het bouwwerk tot 10 jaar na oplevering te verzekeren voor verborgen gebreken.

Meer over:

Winstoptimalisatie met behulp van kwaliteitsborging?

Neem contact op voor meer informatie over BouwQ360° TIS Algemeen Bouwkundig.

Vul a.u.b. uw voornaam in

Vul a.u.b. uw achternaam in

Vul a.u.b. uw e-mailadres in

Vul a.u.b. uw telefoonnummer in

Vul a.u.b. uw vraag of opmerking in

Server unavailable, please reload this page.

*verplicht

Winstoptimalisatie met behulp van kwaliteitsborging?

Wij rekenen het voor u uit.

Ir. Wim Hoppenbrouwers zal met zijn jarenlange ervaring op het gebied van TIS bouwinspecties tijdens een persoonlijk gesprek uitgebreid toelichten hoe winstoptimalisatie kan plaatsvinden door kwaliteitsborging in te zetten.


Hartelijk dank voor je interesse in BouwQ.

Wij nemen spoedig contact met je op.


BouwQ360° Algemeen Bouwkundig projecten

Projecten

Herstelmaatregelen zwembad

Kwaliteitsborging op maat

Bekijk project
Projecten

Nieuwbouw Luchtverkeersleiding Nederland

Kwaliteitsborging op maat

Bekijk project
Projecten

Trudo Toren Strijp-S - Eindhoven

Inspectie

Bekijk project

Lees meer over BouwQ

Nieuws

BouwQ is verhuisd

Met de verhuizing naar een grotere en modern ingerichte locatie zijn er voldoende mogelijkheden voor verdere groei en zijn we goed voorbereid op de toekomst.

Lees bericht
Nieuws

Nieuw kantoor Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) binnen gestelde deadline opgeleverd

BouwQ heeft in opdracht van Bouwcombinatie EMA de onafhankelijke integrale kwaliteitstoetsing uitgevoerd op het ontwerp en de realisatie van het nieuwe EMA-onderkomen.

Lees bericht
Nieuws

Controleur Nahide Soyal deelt haar werkweek op Instagram - BouwQ

Nahide Soyal, controleur bij BouwQ, is deze week te volgen via het Instagram account “Je gaat het maken”. Lees meer en volg haar op Instagram.

Lees bericht